Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
NL

Jeugdplan

Wil je graag golfen, dan kun je deelnemen aan ons "Jeugdplan" (8 – 18 jaar). Bij het Jeugdplan kun jij, eventueel samen met je broertje(s), zusje(s) en vriendje(s), meedoen aan groepslessen en andere activiteiten die georganiseerd worden. De Jeugdcommissie van de golfclub regelt dit samen met de golfprofessionals.

Ieder jaar wordt er een nieuwe planning van lessen en activiteiten gemaakt. Je krijgt ieder jaar 40 uur les (lesuren van 50 minuten) in 20 blokken van 2 uur. De lessen beginnen meestal in de periode maart/april en lopen dan door tot oktober. Tijdens de schoolzomervakantie zijn er geen lessen ingepland. Daarnaast kun je vrij spelen op de par 3 oefenbaan en de grote wedstrijdbaan. Als je tenminste een goede basisvaardigheid hebt. Je kunt ook meedoen aan wedstrijden die speciaal voor de jeugd georganiseerd worden of aan de wedstrijden waar alle leden aan mee mogen doen.

Uiteraard zijn er ook nog speciale activiteiten die alleen voor de jeugd georganiseerd worden.

Groepsgrootte en indeling jeugdplan:
Elke groep zal bestaan uit maximaal 8 personen.
Aan het begin van ieder seizoen wordt de indeling gemaakt. De jeugdplanleden kunnen een voorkeursdag opgeven maar er zal door het Pro-team ook gekeken worden naar de speelsterkte.

Bij deelname aan het jeugdplan ben je verplicht aan de lessen en sommige andere activiteiten deel te nemen. Dit is verplicht, omdat de Herkenbosche (eigenaar van de baan) en de vereniging Golf & Country Club de Herkenbosche allebei een gedeelte van de kosten van het Jeugdplan betalen. Op deze manier proberen zij jullie (de jeugd) te stimuleren om het golfen goed te leren, in de hoop dat jullie ook in de toekomst met veel plezier blijven golfen. Slechts een beperkt gedeelte (€ 535,-) van de totale kosten dienen jullie (ouders) zelf te betalen.

Wil je niet actief aan het Jeugdplan deelnemen, maar wel lid willen worden en vrij kunnen golfen? Dat kan natuurlijk ook. Informatie hierover vind je bij de Particulier lidmaatschap en bij Jeugd algemeen.